Jamie Oliver (42) har vært en berømt kokk siden han i 1999 slo igjennom med programmet «The Naked Chef» på BBC. I 2008 etablerte han konseptet sitt med enkel italiensk mat som en kjede med navnet Jamie's Italian.

Dette ble umiddelbart en suksess, men den siste tiden har økonomiske problemer tårnet seg opp for den populære tv-kokken.

Helt nylig måtte Jamie Oliver gi opp sitt restauranteventyr i Australia, skriver The Guardian.

Franchise-restaurantene ble nylig satt under administrasjon, men ifølge avisen ble fem av restaurantene solgt til den australske restaurantgruppen Hallmark i siste liten. Restaurantene vil bli drevet videre med Jamie Olivers navn, men den britiske kokken vil ikke ha noen eierandel i disse restaurantene.

- Vi vil jobbe tett sammen med Jamie og teamet i Storbritannia, ansatte og lokale leverandører for å fortsette å drive virksomheten og levere eksepsjonelle opplevelser over hele landet, het det i en uttalelse fra Hallmark mandag denne uken, ifølge The Guardian.

Enorm gjeld

En sjette restaurant i Canberra stenger på dagen - for godt. Der ble kundene mandag møtt av en lapp på døren med teksten; Kjære Canberra, Det er med stor sorg at Jamie's Italian Canberra har vært nødt til å stenge dørene for godt. Vi takker alle for støtten gjennom de siste 4,5 årene.

Også hjemme i Storbritannia har Jamie Oliver kjempet i motvind. I januar ble det kjent at Jamie Oliver stenger 12 av 37 restauranter i Storbritannia i et forsøk på å snu nedturen. Restaurantene har lenge slitt med ulike finansielle problemer – blant annet høy gjeld.

Sunday Times skrev i februar at gjelden i Jamie's Italian i Storbritannia har passert 71,5 millioner britiske pund (nesten 800 millioner kroner). Selskapet hadde ifølge avisen et underskudd på ti millioner pund i fjor, og skal også skylde de ansatte 2,2 millioner pund.

I februar meldte BBC at av flaggskipene i London ble satt under administrasjon. Restauranten Barbecoa ble lagt ned, mens Oliver umiddelbart kjøpte den andre restauranten tilbake.(Vilkår)

Brød og sirkus: Slik lager du brødpudding
Gjør det tørre brødet om til en fantastisk dessert.
01:25
Publisert: