Det var uro fra handelen startet ved Tokyo-børsen på tirsdag morgen. Dette skjøt fart etter lunsj lokal tid og den ledende Nikkei-indeksen falt til 22.036 – 2,4 prosent lavere enn mandag. Det japanske selskapet Sharp, som er eid av taiwanske investorer, vil si opp over 3000 og flytte produksjon til Kina.

Utenlandske investorer kvittet seg med eksport- og finansaksjer.

Også ved de andre ledende børsene er det en bred nedgang. Det er kun børsene i Jakarta og Manila som viser en svak oppgang. Dette er i sterk kontrast til mandag da det var en bred oppgang i hele Asia etter middagen mellom presidentene Donald Trump og Xi Jinping.

Uttalelser fra Trumps økonomiske team sår tvil om hva som egentlig ble avtalt under middagen i Buenos Aires. Kina har ikke engang bekreftet det ble enighet om å utsette nye straffetoller og sanksjoner de neste 90 dagene.

«Mye kan skje de neste 90 dagene. Det har ikke vært mye klarhet tidligere», skriver Pictet Wealth Management i en rapport.

Førsteamanuensis Jeffrey Kucik tror at Kina vil stille krav som ikke har med handel å gjøre i forhandlingene, blant få en avklaring rundt Taiwan-spørsmålet og suverenitet i Sør-Kina-havet.

«De to ledernes tilnærming ser veldig ulike ut. Det er sannsynlig at våpenhvilen kun har ført til en pause i handelskrigen og ikke stanset den», skriver han i The Conversation.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: Julespøkelset over Europa
DNs politiske julekalender | Luke 4: I tiåret Karl Marx skrev kommunismens manifest formet Charles Dickens den moderne borgerlige julen.
01:41
Publisert: