Japanske ansatte er kjent for å jobbe lange dager. En undersøkelse fra 2016 viste at nesten en fjerdedel av alle selskaper forlangte at ansatte jobbet over 80 timer med overtid i løpet av en måned. Ansatte må ofte tvinges til å ta ferie og fridager.

Microsoft i Japan har gjennomført et eksperiment hvor de har målt effekten og konsekvensene av firedagers arbeidsuke. Resultatene er oppsiktsvekkende.

I august stengte Microsoft kontorene hver fredag og ga alle 2300 ansatte fri – med full lønn. Produktiviteten økte med 39,9 prosent. Det førte også til mer fornøyde ansatte, mer effektive møter og langt mindre sykefravær.

– Jobb mindre, slapp av mer og lær. Jeg ønsker at ansatte skal tenke gjennom eksperimentet og hvordan de kan oppnå det samme på jobben ved å jobbe 20 prosent mindre, sier Microsoft Japans direktør Takuya Hirano til Nikkei XTech.

Kortere arbeidsuke førte også til at møter som varte i maksimalt 30 minutter økte med 46 prosent. Ansatte brukte mer videokonferanser og digitale samarbeids- og kommunikasjonsverktøy som Teams for å kommunisere med kolleger, ifølge Microsoft Japan.

Prosjektet var et eksperiment og det er ikke bestemt om dette skal videreføres. Senere i vinter skal Microsoft Japan forsøke andre eksperimenter med ansatte som en del av «Work-Life Choice Challenge»-prosjektet hvor målet er å stresse mindre, lære mer og jobbe smartere.

Finansinstitusjonen Perpetual Guardian på New Zealand forsøkte firedagersuker som et eksperiment i 2018. De valgte å innføre dette på permanent basis etter en forskningsrapport fra University of Auckland viste mindre stress og økt produktivitet.

En undersøkelse fra Workforce Institute i 2018 viste at over halvparten av 3000 heltidsansatte mente de kunne utføre den samme jobben på fem timer eller mindre hver dag.

92,1 prosent av Microsoft-ansatte, som deltok i eksperimentet, sier de var fornøyde med firedagersuken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.