Ghosn er på rømmen etter at han snek seg ut av Japan og flyktet til Libanon i fjor. Kelly er dermed den eneste som møter i retten i forbindelse med saken.

– Jeg bestrider anklagene. Jeg var ikke involvert i noen kriminell konspirasjon, sa Kelly.

Rettssaken, som ventes å vare i rundt ti måneder, omhandler anklager om at Kelly og Nissan mellom 2010 og 2018 skal ha hemmeligholdt kommende utbetalinger på om lag 9,2 milliarder japanske yen, tilsvarende rundt 780 millioner kroner. Pengene ble angivelig lovet bort til Ghosn som pensjon.

Nissan, som også er anklaget, har innrømmet skyld i saken. Men Kelly, som må sone opptil ti år om han blir funnet skyldig, har konsekvent nektet for å ha gjort noe galt.

I likhet med Ghosn argumenterer han for at det ikke ble gjort noen endelig avtale om utbetalinger i pensjon. Derfor var de ikke lovpålagt å fortelle om dette, hevder de.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.