USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig.

– Men vi må, sammen med våre allierte i Japan, Sør-Korea og andre steder, forberede oss på det verste, i tilfelle diplomati ikke skulle fungere, sier Sullivan.

Møtet i Japan finner sted dagen etter at Nord-Koreas FN-ambassadør talte til Hovedforsamlingens nedrustningskomité i FN-hovedkvarteret i New York. Kim understreket at aldri før har et land mottatt så ekstreme og direkte atomtrusler fra USA, og at Nord-Korea har rett til å forsvare seg.

Han sa også at Nord-Korea er blitt en fullverdig atommakt og har både atombomber, hydrogenbomber og interkontinentale ballistiske missiler.

– USAs fastland er innen rekkevidde og dersom USA invaderer oss vil de ikke unnslippe vår straff noe sted på kloden, sa Kim.

Søndag sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at han lover å søke en diplomatisk løsning med Nord-Korea helt til første bombe faller. Dagen etter innledet USA og Sør-Korea en ti dagers militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya.(Vilkår)