Rundt 3.000 personer var isolert over natten ute på øya der den internasjonale flyplassen Kansai ligger, etter at en tankbåt krasjet i broen som forbinder øya med byen Izumisano, ifølge TV-kanalen NHK.

Tankskipet lå til anker i Osaka Bay og ble revet med og slått mot broen i vindkastene da tyfonen slo innover Japan tirsdag. Flyplassen var stengt tirsdag og vil fortsatt være det onsdag, med 162 avganger kansellert. Kjelleren og deler av rullebanen på flyplassen er oversvømt.

Beveger seg nordover

Ved 8-tiden onsdag morgen opplyses det at Jebi har nådd Tatarstredet, nord for Japan, nær Russland. Jebi beveger seg nå med en nordover. Vindstyrken er gått ned til en vedvarende vindstyrke på 30 meter per sekund, som kvalifiserer den til sterk storm, med vindstyrke opp til 45 meter per sekund i kastene.

Rundt 1,3 millioner boliger, inkludert 1,1 millioner i Kinkiregionen, hadde ennå ikke fått tilbake strømmen onsdag morgen.

Det er sesongens 21. tyfon. Den traff land på vestkysten av Japan, ved sørenden av Tokushima-prefekturet tirsdag formiddag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ser livsgrunnlaget smelte bort
Hotelleier og fjerde generasjons istunnelmaker i Rhônebreen, Philipp Carlen, ser nå isbreen smelte bort under føttene.
01:16
Publisert: