Det ene møtet skal ha vært møtet med en russisk advokat som kom i stand gjennom Donald Trump junior, sønnen til presidenten, skriver The Washington Post mandag.

Jared Kushner avviser imidlertid at han har hatt kontakt som er upassende eller på annen måte ha samarbeidet med russerne.

Kushner beskriver sin dialog med den russiske ambassadøren Sergey Kislyak og andre russiske embedsmenn som typiske kontakter han hadde som valgkampmedarbeider for Trump. Det opplyser han i en 11-siders skriftlig redegjørelse som han vil legge frem i forbindelse med med senatshøringen senere mandag. Den amerikanske avisen har fått tilgang på redegjørelsen.

Kushner skal vitne bak lukkede dører, først for Senate Intelligence Committee og dereetter House Intelligence Committee på tirsdag som del av kongressgjennomgangen av russisk innblanding i presidentvalget 2016.

USAs etterretningsorganer har konkludert med at den russiske regjeringen sto bak en vidtrekkebnde kampanje som blandet seg inn i valgkampen og påvirket utfallet i Trumps favør.

– Begrenset kontakt

I sin redegjørelse skriver Kushner at han kun hadde «begrenset» kontakt med russiske representanter og han nekter for å ha gjort noe galt.

 «Jeg samarbeidet ikke, eller kjenner heller ikke til at noen andre i kampanjen skal har samarbeidet med noen utenlandsk statsmakt, skriver Trumps svigersønn.

«Jeg hadde ingen upassende kontakt. Jeg har ikke lent meg på russisk finansiering i mine forretningsaktiviteter i det private næringslivet», fortsetter han.

Kushner skriver blant annet om det første møtet i april 2016 hvor han møtte en russisk representant på Mayflower Hotel iWashington. Dette møtet skal ikke tidligere være kjent for offentligheten.

Kushner deltok i etterkant av en tale Trump holdt på en mottagelse holdt av Dimitri Simes, som er forlegger for The National Interest, et tidskrift om utenrikspolitikk. her ble Kushner introdusert til fire ambassadører, inkludert Russlands ambassadør, Kislyak.

Ifølge presidentens svigersønn tok hver introduksjon mindre enn et minutt. Selv om han skal ha blitt invitert til ambassadene, skal Kushner ikke ha fulgt opp invitasjonene, opplyser han.

Tviler på at telefonsamtaler har funnet sted

Kushner avviser at han skal ha hatt noen kontakt med det russiske ambassadøren under valgkampen. Nyhetsbyrået Reuters har tidligere rapportert at Kushner skal ha deltatt i to telefonsamtaler med Kislyak.

«Jeg deltok i tusenvis av telefondsamtaler i denne perioden, men jeg kan ikke komme på noen samtaler med den russiske ambassadøren. Vi har gått gjennom de telefonutskriftene som er tilgjengelig for oss, og har ikke klart å finne noen samtaler til noe nummer vi vet at er assosiert med ambassadør Kislyak, så jeg er høyst skeptisk til at disse samtalene skal ha funnet sted», skriver presidentens seniorrådgiver og svigersønn videre. (Vilkår)