Hundrevis av eposter er siden januar blitt sent fra adresser i Det hvite hus til en privatkonto benyttet av president Donald Trumps svigersønn Jared Kushner og datter Ivanka Trump. Epostene som er blitt sendt til kontoen inkluderer interne reisedokumenter og planer. Politico melder at Det hvite hus nå undersøker bruken av kontoen.

Det var tidligere kjent at begge to hadde privatkontoer som ble brukt på jobb, men ingen av dem har nevnt felleskontoen.

De er ikke alene i Det hvite hus om å bruke private epostkontoer på jobb. Steve Bannon og Reince Priebus, som begge har mistet jobben i Det hvite hus, benyttet private kontoer da de var rådgivere. Økonomirådgiver Gary Cohn og Stephen Miller skal ha gjort det samme.

Det hvite hus startet i slutten av september en undersøkelse av epostbruken til de høytstående rådgiverne, ifølge Politico. Undersøkelsen tar blant annet sikte på å avgjøre om den private epostbruken kan knyttes til spesialetterforsker Robert Muellers granskning av forbindelser mellom Russland og Trump-kampanjen.

Under presidentvalget i 2016 gikk Donald Trump en rekke ganger til angrep på Hillary Clintons bruk av en privat e-postkonto da hun var utenriksminister. Clinton har i ettertid pekt på epostsaken som en av grunnene til hennes nederlag. (Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: