Det bekrefter en person som er kjent med etterforskningen om Trump-administrasjonens påståtte kontakt med Russland i forkant av fjorårets presidentvalg i USA. Til nyhetsbyrået AP sier personen at utspørringen, som skal ha vart i halvannen time, fant sted tidligere i november.

Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn skal ha vært tema. Flynn står sentralt i etterforskningen av hva slags kontakt det var mellom Russland og Trumps stab i fjor.

«Har samarbeidet frivillig»

Flynn fikk sparken i februar da det kom fram at han hadde hatt tett kontakt med Russlands ambassadør Sergej Kisljak i desember uten å informere om det.

Kushners advokat, Abbe Lowell, sier i en uttalelse at «Kushner har frivillig samarbeidet med å bidra til opplysninger i etterforskningen, og han vil fortsette med det».

Nyheten om utspørringen av Kushner kommer samtidig som etterforskere i Muellers team utsatte en vitneforklaring for en storjury relatert til Flynns private forretningsvirksomhet. Årsaken til utsettelsen er foreløpig ikke kjent.

Flere ansatte i Det hvite hus har blitt spurt om Flynn, ifølge APs kilde.(Vilkår)