JC Penney, som har 850 butikker over hele USA og 90.000 ansatte, er den fjerde kjeden som søker konkursbeskyttelse den siste tiden. De andre er luksuskjeden Neiman Marcus, J. Crew og Stage Stores, og mange flere ventes å følge etter.

Det 118 år gamle firmaet opplyste fredag at de i første omgang stenger rundt 200 av sine butikker for godt mens de forsøker å håndtere en stor gjeld.

Mange analytikere tror ikke JC Penney overlever i en tid der stadig flere handler over internett. Kjeden retter seg mest mot middelklassen og lavinntektsgrupper, og de er de hardest rammede av koronakrisen.

De siste tallene viser at varehandel sank med 16,4 prosent fra mars til april da en stor del av USAs butikker stengte ned på grunn av viruset. Over det siste året er nedgangen på 21,6 prosent

På det meste hadde JC Penney over 1.600 butikker i USA med rundt 200.000 ansatte. Kjeden overlevde depresjonen i 30-årene, og butikkene ble ankerbutikker i de store kjøpesentrene som vokste frem etter krigen.

Men netthandel og fremveksten av Amazon og trendy billigkjeder som H&M og Zara ble begynnelsen på slutten for ti år siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.