Søndag publiserte Amazon-grunnlegger og direktør, Jeff Bezos, et banner på Instagram hvor han uttrykte sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

Det falt ikke i god jord hos en av følgerne hans, som fulgte opp med en sint epost til milliardæren.

Det skriver Marketwatch.

I eposten kaller en person ved navnet «Dave» Jeff Bezos for en «perfect ass hole». Videre skriver «Dave» at han avslutter kundeforholdet til Amazon.

Slik fungerer Amazons kasseløse butikker
Amazon lanserer butikkonseptet Amazon Go hvor du ikke må stopp opp ved utgangen for å betale for varene du skal ha. Slik fungerer det.
01:05
Publisert:

– Jeg var i gang med å gjøre en bestilling hos dere da jeg oppdaget din støtteerklæring til Black Lives Matter, skriver personen. «Dave» bruker også n-ordet to ganger i teksten til Bezos.

Bezos svarte med å publisere et skjermbilde av eposten på bildedelingstjenesten Instagram.

– Denne typen hat bør ikke få lov til å gjemme seg i skyggene. Det er viktig å synliggjøre dette. Dette er bare ett eksempel på problemet, skriver Bezos i billedteksten på Instagram-innlegget sitt og legger til:

– Dave, du er en kunde jeg er glad for å miste.

USA har de siste ukene har vært preget av store demonstrasjoner i over hundre byer. Demonstrantene krever en slutt på politivold mot afroamerikanske borgere og endringer i et politisk system de mener er rasistisk. Demonstrasjonene har vekket mye oppmerksomhet med både støtteerklæringer og kritikk.

Bezos hengte også ut en annen sint kunde som kalte hans støtteerklæring «forstyrrende».

Store selskaper engasjerer seg

Bezos er ikke den eneste næringslivsmogulen som har uttrykket sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen. Tesla-grunnlegger Elon Musk skrev #JusticeForGeorge på Twitter etter politidrapet på George Floyd i Minnesota.

Youtube har sagt at de vil donere én million dollar i kampen mot rasisme og arbeidet med sosial urettferdighet.

Apples Tim Cook skrev i et brev til sine ansatte at nå er ikke tiden inne for å «stå på sidelinjen», ifølge Marketwatch.

Andre selskaper har derimot høstet kritikk for ikke å følge opp støttende beskjeder om mangfold og antirasisme med handlinger. Sportsutstyr-selskapet Nike har lenge støttet Black Lives Matter, men får kjeft fra aktivister for den lave lønnen til deres butikkansatte. En gjennomsnittslønn for en butikkansatt er 12,12 dollar i timen, ifølge nettsiden Indeed.com.

Jade Magnus Oggunaike er sjef for organisasjonen Color of Change og kritiserer Nike.

– Ingen skal jobbe i et selskap med flere milliarder dollar og lure på hvordan de skal betale husleien, sier Oggauniake til Marketwatch.

Kritikk for koronahåndtering

Søndag meldte CNBC at tre Amazon-ansatte saksøker selskapet for dårlig håndtering etter at det ble oppdaget smitte i ett av varehusene i New York.

De ansatte mener at selskapet ikke fulgte myndighetenes retningslinjer for smittevern og smittesporing.

Én av saksøkerne fortalte til nyhetskanalen at hans overordnede på varehuset hadde blitt smittet av viruset. Mannen fortalte at den overordnede fikk beskjed om å komme tilbake på jobb dagen etter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.