I januar bekreftet Jeff Bezos, som er rangert som verdens rikeste med en formue på 137 milliarder dollar, at han og hans kone gjennom nesten 25 år skulle skilles. Jeff og MacKenzie Bezos kunngjorde skilsmissen på Twitter.

Ifølge kunngjøringen er de nesten utrolig gode venner fremdeles, og mener de «ville gjort alt om igjen». De har vært separert i en lengre periode.

Jeff Bezos er i et forhold med journalisten Lauren Sanchez.

Fikk «tilbud jeg ikke kunne avslå»

På torsdag kveld publiserte han et lengre innlegg hvor han tar et oppgjør med tabloidtidsskriftet National Enquirer, eierselskapet American Media Inc (AMI) og eieren David Pecker. Sistnevnte er en nær venn av president Donald Trump.

«Noe uvanlig skjedde med meg i går. Vel, det var kanskje ikke så uvanlig, men det var første gang det skjedde. Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne avslå. Eller, det var det toppsjefene hos National Enquirer trodde. Jeg er glad for at de også valgte å komme med dette skriftlig», skriver Bezos i et langt innlegg med overskriften «Nei takk, Mr. Pecker».

Dette er i god «Gudfaren»-tradisjon, hvor Don Corleone i den første filmen lover å bruke sin innflytelse for at hans gudsønn skal få en rolle i en Hollywood-film og sier «I'm gonna make him an offer he can't refuse».

Jeff Bezos har vært kjent for å holde en lav profil og sjelden snakke om privatlivet sitt. Han eier blant annet avisen Washington Post. Denne avisen har skrevet om hvordan National Enquirer betalte kilder, for deretter å gravlegge historier som kunne være ødeleggende for Trump.

«For noen uker siden ble private tekstmeldinger fra meg publisert i National Enquirer. Jeg hyrte inn etterforskere for å finne ut hvordan de hadde fått tak i disse», skriver Bezos.

Journalistikk som våpen

Bezos legger ved eposter fra National Enquirers morselskap AMI, blant annet fra selskapets innholdsredaktør, hvor Bezos blir forsøkt truet til å gi en uttalelse om at han «ikke har kjennskap til at AMI har hatt en dekning som har vært politisk motivert eller påvirket av politiske krefter».

Innholdsredaktør Dylan Howard forteller i en epost datert 5. februar at de har ti privatbilder av Bezos, blant annet «under beltestedet».

«Det gir meg som redaktør ingen glede av å sende en slik epost. Jeg håper sunn fornuft kan seire – og det raskt», skriver Howard.

Bezos sier at motparten bruker journalistikk som våpen.

«Selvfølgelig ønsker jeg ikke at privatbilder publiseres. Jeg vil heller ikke delta i den praksisen de er kjent for med utpressing, politisk favorisering, politiske angrep og korrupsjon. Jeg foretrekker å stå oppreist, sparke i det råtne treet og se hva som kommer krypende ut», skriver han.

Han er ikke den eneste som er blitt presset av tabloidtidsskriftet.

«Hvis en i min posisjon ikke er i stand til å stå mot denne typen utpressing, hvor mange mennesker kan», spør han.

Utgiverselskapet American Media Inc. opplyser at det vil granske Bezos' beskyldninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!

EU-presidenten: -Et eget sted i helvete for dem som gikk inn for brexit
Reaksjonene lot ikke vente på seg.
01:59
Publisert: