I en meget sjelden uttalelse fyrer justisminister Jeff Sessions tilbake mot sjefen, president Donald Trump, som i månedsvis har angrepet og ydmyket ham. Sist i et intervju med tv-kanalen Fow News torsdag.

I en uttalelse sendt ut av justisdepartementets talskvinne Sarah Isgur Flores understreker Sessions at departementet han leder ikke vil la seg påvirke av utilbørlige politiske hensyn.

Sessions fremholder at under hans ledelse gjelder den høyeste standard for embetsutøvelse, og at han personlig vil gripe inn hvis så ikke er tilfelle.

Trump har vært rasende på Sessions helt siden justisministeren trakk seg i alle saker som omhandler de omstridte Russland-etterforskningene på grunn av sine kontakter med russerne før valget. Trump sier han ikke ville bedt Sessions ta jobben om han hadde visst dette, men tross alle angrepene har han ikke sparket Sessions.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Ingen signaler om at handelskrigen avtar
- Hittil har tollen på handel mellom landene kommet opp i 50 milliarder dollar. DNs kommentator Bård Bjerkholt kommenterer utviklingen i handelskrigen mellom Kina og USA.
01:20
Publisert: