I en høring i Senatets etterretningskomité tirsdag kalte Sessions anklagene «en forferdelig og avskyelig løgn».

– Anklager om at jeg skal ha vært klar over en forståelse med russiske myndigheter for å skade dette landet som jeg har tjent i 35 år, eller å undergrave integriteten i vår demokratiske prosess, er en forferdelig og avskyelig løgn, sa Sessions.

Han avviste at han noen gang har møtt eller diskutert saken med russiske tjenestemenn.

Sessions avviste også at han har hatt et tredje møte med Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak.

– Du hindrer etterforskningen

Justisministeren fikk en rekke spørsmål i løpet av den to og en halv time lange seansen i Senatet. Demokrater spurte om han om tidligere diskusjoner med presidenten.

– Du hevet din høyre hånd i dag og avla ed om å fortelle den fulle og hele sannheten uten å legge skjul på noe. Nå svarer du ikke på spørsmål. Du hindrer etterforskningen, sa senator Martin Heinrich ifølge Reuters.

Sessions ville ikke gå inn på om han og Trump diskuterte den tidligere FBI-sjefen James Comeys håndtering av Trumps påståtte bånd til Russland før presidenten sparket Comey 9. mai.

– I samsvar med praksisen i Justisdepartementet hverken kan eller vil jeg bryte min plikt til å beskytte fortrolig kommunikasjon med presidenten, sa han.

Kjenner ikke til lydopptak

Sessions ble spurt om det finnes lydopptak av samtaler mellom Trump og Comey. Bakteppet er at Trump på Twitter har referert til lydopptak, like etter at han hadde gitt Comey sparken.

Det hvite hus har ikke bekreftet at det finnes noen lydopptak. Sessions selv sa tirsdag at hvis slike lydopptak finnes, vil man «trolig» være forpliktet til å ta vare på dem.

Sessions sa også det var han som anbefalte presidenten å gi FBI-sjefen sparken. Han begrunnet det med at han som justisminister har ansvar for å holde oppsyn med det føderale politiorganet.

– Å foreslå at han er uegnet til å lede FBI som følge av én enkelt spesifikk etterforskning, ville ha vært absurd, sa Sessions under høringen.

Han diskuterte saken med visejustisminister Rod Rosenstein og sa at de var enige om at en ny start i FBI trolig ville være det beste.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert: