– Justisminister Jeff Sessions har innkalt til et møte med flere statsadvokater denne måneden for å diskutere økt bekymring rundt hvorvidt disse selskapene kan skade konkurranse og bevisst slå ned på fri utveksling av meninger på sine plattformer, heter det i en uttalelse.

Kunngjøringen onsdag kom bare få dager etter at president Donald Trump anklaget store nettselskaper som Google, Facebook og Twitter for å sensurere og kneble konservative meningsbærere. Trump advarte selskapene og ba dem «være forsiktige». Selskapene selv har avvist anklagene på det sterkeste.

Analytikere i teknologibransjen mener også det er lite som tyder på at nettgiganter filtrerer innhold på politisk grunnlag. Selskapene har uansett grunnloven på sin side når det gjelder å hindre myndighetenes forsøk på å regulere algoritmene, mener analytikere.

Tirsdag uttalte Ajit Pai, leder for det føderale forvaltningsorganet for telekombransjen, Federal Communications Commission (FCC), at det kan bli innført strengere reguleringer.

– Vi må oppriktig tenke på om tiden er inne for at disse selskapene må forholde seg til nye regelverk, skrev Pai i et blogginnlegg. Han ga ingen ytterligere detaljer.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Lagringsvennlig rødvin
Strålende rødvin med kjellerpotensial.
01:37
Publisert: