– Denne resolusjonen er et unødvendig og farlig forsøk på å svekke våre konstitusjonelle makter. Den setter livene til amerikanske innbyggere og modige tjenestemenn i fare, både i dag og i framtiden, sier Trump i en uttalelse.

Hensikten med resolusjonen var å få en slutt på USAs militære støtte til krigføringen i Jemen, en krig som har ført til en av de verste humanitære krisene i verden.

Advarte

Resolusjonen ble vedtatt i Senatet i mars, som deretter sendte den til Representantenes hus. Der ble den vedtatt resolusjonen med 247 mot 175 stemmer

Det hvite hus advarte om at USAs bilaterale forhold i regionen, inkludert landets forhold til Saudi-Arabia, ville bli skadelidende dersom USA skulle avslutte sin støtte til den saudiarabiske koalisjonens krigføring i Jemen, og det var ventet at Trump ville bruke vetoretten i saken.

Dette er andre gang Donald Trump bruker muligheten en president har til å nedlegge veto mot de folkevalgtes avgjørelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.