Kampene i Jemen har fortsatt selv om den amerikanske utenriksministeren John Kerry tirsdag erklærte at partene i Jemen-konflikten hadde inngått en våpenhvile som skulle starte 17. november. 

Han opplyste også at partene var enige om å forsøke å danne ny samlingsregjering.

Men kampene fortsatte, og fredag ble det meldt at mer enn 30 personer var blitt drept i kamper mellom opprørere og regjeringsvennlige styrker i utkanten av Jemens tredje største by Taez.

Den saudiledede koalisjonen støtter den jemenittiske regjeringen i kampen mot houthi-opprørerne som blant annet har tatt kontroll over hovedstaden Sana. Nå erklærer de altså våpenhvile fra lørdag klokka 12 og sier den kan utvides dersom houthi-opprørerne og deres allierte overholder den og tillater nødhjelp til beleirede byer som Taez.

Ifølge erklæringen er våpenhvilen et resultat av en anmodning fra Jemens president Abedrabbo Mansour Hadi, som nå holder til i Riyadh, til den saudiarabiske kong Salman.

Fly- og marineblokaden av Jemen vil bli opprettholdt og overvåkingsfly vil fortsette å fly over Jemen, heter det.

Det er foreløpig ikke kommet noen reaksjon på våpenhvilen fra opprørsstyrkene. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den stille protesten
I Donald Trumps hjemby har Newyorkerne startet en stille protestbevegelse mot sitt eget bysbarn Kunstneren Levee begynte å dele ut post-it lapper til t-bane-pendlerne på 6th avenue, og ba dem skrible ned følelsene sine.
00:58
Publisert:
Trump gir god stemning på børsene
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor.
02:36
Publisert: