I en uttalelse fra Nato natt til fredag uttrykker generalsekretær Jens Stoltenberg bekymring over den tilspissede situasjonen i Idlib-provinsen i Syria. Minst 29 tyrkiske soldater er drept i angrep utført av syriske kampfly i Idlib-provinsen torsdag, og torsdag kveld bestemte Tyrkias politiske ledelse å besvare angrepet med samme mynt.

I en samtale med Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu torsdag kveld fordømte Stoltenberg det han omtaler som «de fortsatte vilkårlige luftangrepene fra det syriske regimet og dets støttespiller Russland».

– Han ba dem stoppe offensiven, respektere folkeretten og støtte FNs innsats for en fredelig løsning, står det i uttalelsen formidlet av Nato-talskvinne Oana Lungescu.

– Han oppfordrer alle parter til å trappe ned den farlige situasjonen og unngå ytterligere forverring av den allerede fryktelige humanitære situasjonen i regionen, står det videre

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.