Egypt har meglet mellom partene for å få en slutt på luftangrepene mellom Israel og den palestinske gruppen Islamsk hellig krig.

Ifølge flere medier, blant andre den israelske kringkasteren Kan og Al Jazeera, har en våpenhvileavtale blitt inngått, skriver Haaretz.

Avtalen innebærer at Jihad umiddelbart stopper all vold, mens Israel ikke skal utføre flere målrettede angrep og angrep mot demonstranter på Gazastripen.

En høytstående kilde i Jihad sier til AFP at våpenhvilen trer i kraft fra klokken 5.30 torsdag morgen lokal tid.

Tre krav

Ziyad al-Nakhalah i Jihad sa til libanesiske Al-Mayadeen TV onsdag at de hadde tre krav, først og fremst at Israel forplikter seg til å stoppe målrettede angrep mot palestinske ledere og topper i militsen.

Israel drepte tirsdag en av topplederne i Islamsk hellig krig i Gaza og bombet også huset til en annen leder i den palestinske gruppen i Damaskus.

Al-Nakhalah sa at deres andre krav er at Israel slutter å skyte palestinere som ukentlig protesterer på Gazastripen.

32 palestinere har blitt drept i israelske luftangrep de siste dagene. En tredel av dem er sivile.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.