Det er det føderale organet General Services Administration (GSA) som erklærer en vinner av valget. Vanligvis skjer ikke det før den tapende kandidaten har erkjent nederlag, noe president Donald Trump stadig nekter å gjøre.

GSA-sjef Emily Murphy skriver i et brev til Biden, gjengitt av CNN , at han ser ut til å ha vunnet valget, og hun åpner dermed for at den påtroppende presidenten og teamet rundt ham får viktig tilgang til offentlige midler og kontorer og kan koordinere maktovertakelsen med den sittende administrasjonen og landets myndigheter.

Murphy skriver i brevet at hun konkluderte med at Biden «trolig har vunnet valget» etter «den siste utvikling tilknyttet søksmål og godkjenning av valgresultater».

President Donald Trump skriver på Twitter at hans kamp for å beholde presidentembetet fortsetter, men at han for USAs beste har bedt GSA om å gi Biden godkjennelse til å starte overgangsprosessen.

Yohannes Abraham, som leder Bidens overgangsapparat, sier at avgjørelsen er et nødvendig skritt for «å best kunne håndtere utfordringene nasjonen vår står overfor». Abraham viser viser til kampen mot koronapandemien og å få gjenreist økonomien.

Overgangsteamet og føderale tjenestepersoner vil møtes i de kommende dagene. Biden tiltrer som president 20. januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.