– Den røde bølgen uteble, men hver plass vi mister, gjør vondt, sier han i en tale.

Det har vært svært jevnt i flere delstater, og derfor fortsatt usikkert om hvem som får kontroll over Senatet. I Representantenes hus ligger det an til at republikanerne får flertall.

Det kan bety at det politiske landskapet blir vanskeligere for den demokratiske presidenten å manøvrere i.

– Demokratene gjorde et godt mellomvalg, men velgere er likevel frustrerte. Det forstår jeg, sier Biden.

Han legger til at han er forberedt på å jobbe sammen med republikanerne. Samtidig kommer han med et stikk til pressen for at flere medier spådde i forkant av valget at republikanerne vil seile enda mer fram enn hva det foreløpige resultatet viser.

– Velgerne har sendt et klart budskap. De ønsker at vi bevarer demokratiet vårt, sier han, og legger til at det har vært satt på prøve flere ganger de siste årene.

– Det endelige resultatet er ennå ikke klart, men en stor rød bølge ble det altså ikke, sier Biden.

President Joe Biden sier at hans intensjon er å stille til gjenvalg i 2024, men at en endelig avgjørelse vil bli tatt i tidlig 2023.

Biden sier dette til syvende og sist er en avgjørelse han vil ta sammen med resten av familien.

Ekspresident Donald Trump, som Biden vant over i presidentvalget i 2020, har den siste tiden kommet med sterke hint om at han vil stille på nytt i 2024.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.