I en uttalelse fra Bidens team ble det opplyst at han vrikket høyre ankel og at det ikke var åpenbare tegn til brudd hos 78 år gamle Biden.

Nærmere CT-undersøkelser viste likevel små brudd i midten og høyre side av fotroten, opplyser Bidens personlige lege Kevin O’Connor til NBC News.

– Det er ventet at han må gå med en ankelstøtte i flere uker, sier O’Connor, som er direktør for utøvende medisin ved George Washington University Medical Faculty Associates.

Nyheten om Bidens helsetilstand opptar også sittende president Donald Trump, som på Twitter i en kort melding ønsker god bedring.

Slik reagerer Trump på de nærgående spørsmålene om han vil gi seg
Klar melding fra Trump: – Ikke snakk sånn til meg. Du er bare en lettvekter og jeg er USAs president, aldri snakk til presidenten på den måten.
01:15
Publisert:

Biden adopterte hunden Major, en schæferhund, i 2018. Sammen med kona Jill hadde de fra før hunden Champ, som de skaffet seg etter at Joe Biden ble valgt til visepresident i 2008.

De har tidligere sagt at de planlegger å ta med hundene til Det hvite hus og skal dessuten ha planer om å skaffe seg en katt.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.