Den såkalte vippestaten Florida regnes som en av statene Demokratenes presidentkandidat Joe Biden er nødt til å vinne for å slå Donald Trump i høstens presidentvalg. De siste målingene tyder på at det nå er nærmest dødt løp mellom de to kandidatene i staten der velgere av latinamerikansk opphav vil spille en viktig rolle.

Pengene fra Mike Bloomberg skal i stor grad brukes på digitale kampanjer og tv-reklame for å lokke nettopp disse velgerne til å å stemme på Demokratenes kandidat, skriver det amerikanske, politiske nettstedet Politico.

I slutten av september er det mulig for Floridas velgere å begynne å forhåndsstemme via posten og allerede 19. oktober kan velgerne møte opp personlig ved stemmeurnene i Florida.

Gamle fiender

Mike Bloomberg forsøkte selv å bli nominert som Demokratenes presidentkandidat, men på grunn av svak oppslutning, trakk han seg tidlig ut av nominasjonskampen. Den New York-baserte mangemilliardæren var i gamle dager en venn og nær bekjent av Donald Trump, der de stadig tråkket i hverandres selskaper og veldedighetsarrangementer.

De tidligere vennene Michael Bloomberg (t.v) og Donald Trump under minnemarkeringen for 9/11 i 2016 før Trump ble president.
De tidligere vennene Michael Bloomberg (t.v) og Donald Trump under minnemarkeringen for 9/11 i 2016 før Trump ble president. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/NTB scanpix)

Med årene ble de uvenner, og uvennskapet er de siste årene blitt omtalt som «dødelig». Bloomberg, som i deler av sin periode som New York-borgermester var republikaner, har lagt mye prestisje og mange hundre millioner dollar i potten for å bekjempe Trump.

Slik svarer Trump på anklagene om at han ikke tok koronapandemien på alvor
Bob Woodwards bok hevder at Donald Trump ikke tok pandemien på alvor. Slik svarer Trump.
00:21
Publisert:

Pengene fra Bloomberg til Biden i Florida sørger for at den demokratiske kandidatens valgkampkorps kan konsentrere mer penger og ressurser til å vinne andre vippestater som Pennsylvania, Ohio og Michigan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.