– Trevor, den gode nyheten er at du nå får lov til å gjøre narr av USAs president. Og i motsetning til i Moskva så risikerer du ikke å havne i fengsel, sa Biden like før han ga ordet videre til verten, komiker og talkshow-vert Trevor Noah.

2.600 pressefolk, kjendiser og personer fra embetsverket var invitert.

Pressekorpset i Det hvite hus har hatt presidentene som gjester til sin årlige middag helt siden 1924, da Calvin Coolidge var president. Lørdagens middag var den første siden 2019, før koronapandemien brøt ut.

Boikottet av Trump

Det var også første gang siden 2016 at presidenten deltok, da arrangementet ble boikottet av Donald Trump under hele hans presidentperiode.

Biden fleipet både med Trump og sin egen lave oppslutning på målinger, og han var med på notene da Noah fleipet med ham.

– Jeg er veldig glad for å være her med den eneste gruppen amerikanere med mindre støtte i folket enn meg, sa Biden.

Komiker og talkshow-vert Trevor Noah var vert for gallamiddagen.
Komiker og talkshow-vert Trevor Noah var vert for gallamiddagen. (Foto: Patrick Semansky/AP)

Pressehyllest

Det var også rom for litt alvor, med referanser til krigen i Ukraina og utfordringer for demokrati og pressefrihet både innenlands og utenlands.

Biden hyllet journalistene som dekker krigen i Ukraina, og han advarte mot en massiv økning i desinformasjon og kalte det en «gift som renner gjennom demokratiet vårt».

– Dette sier jeg fra hjertet: Dere, den fire pressen, betyr mer enn dere noen gang gjorde i det forrige århundret. Dere er sannhetens voktere, sa Biden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.