– Våre medlemmer gjorde sine egne vurderinger om dette. Men når det ble et spørsmål om nasjonens sikkerhet, så ga han oss ikke noe valg, sa Pelosi i et intervju med MSNBC fredag.

Hun kunngjorde tirsdag at de folkevalgte starter en formell granskning som kan føre til at Trump stilles for riksrett for maktmisbruk. Bakgrunnen er et varsel om innholdet i en telefonsamtale presidenten hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

I telefonsamtalen ba Trump sin ukrainske motpart om å bidra til en etterforskning av Joe Biden, som lenge har vært favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i neste års valg. I varselet anklages Trump for å ha misbrukt presidentmakten til å få et annet land til å blande seg inn presidentvalget. Det hvite hus forsøkte i etterkant å skjule innholdet i samtalen, ifølge varsleren, som er ansatt i det amerikanske etterretningsapparatet.

I en Twitter-melding fredag retter den amerikanske presidenten oppmerksomheten mot varsleren og øker presset mot personen ytterligere. Trump skriver at «det høres mer og mer ut som den såkalte varsleren ikke er en varsler i det hele tatt». Presidenten antyder i stedet at varsleren er en som har handlet basert på sin partitilhørighet.

USAs nasjonale etterretningsdirektør slo torsdag fast at den ikke navngitte varsleren gjorde det som var riktig, og at vedkommende skal beskyttes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.