Det har vært nesten helt musestille rundt John Bolton etter at han røk ut av Det hvite hus i begynnelsen av september. President Donald Trump hevdet at Bolton fikk sparken, mens Bolton selv hevdet at han sa opp selv.

Det som uansett var klart var at de to mennene var uenige i utenriks- og sikkerhetspolitikken. Blant annet i politikken overfor Ukraina.

I riksrettshøringene i Washington de siste par ukene har det kommet frem at Bolton var særs kritisk til Trumps bakkanal i Ukraina, ledet av hans personlige advokat Rudy Giuliani. I vitnemå torsdag sa sikkerhetspolitisk rådgiver Fiona Hill at Bolton hadde omtalt Giuliani som en «håndgranat som vil eksplodere», og at han ikke ville være «del av en narko deal» som ble kokt sammen av Giuliani og presidentkontoret.

Demokratene har bedt Bolton om å vitne i riksrettshøringene, siden han jobbet tett med Trump i nesten halvannet år. Bolton har nektet, og har dermed bøyd seg for Trumps ønske og krav om at nåværende og tidligere medarbeidere ikke skal samarbeide.

Fredag er Bolton plutselig tilbake på Twitter etter over to måneders fravær med tre ulike meldinger. De to første meldingene er kryptiske, mens han i den siste sent fredag anklager Det hvite hus for å ha nektet ham tilgang til Twitter-kontoen:

  • Han oppfordrer folk til å følge med for å få den virkelige historien bak.
  • Han sier Twitter-kontoen har vært stengt (?) på urettferdig vis etter at han sa opp jobben. Det kommer mer …
  • Han sier Det hvite hus blokkerte ham adgang til Twitter-kontoen, av frykt for hva han har å si?

Demokratene har store forhåpninger til hva Bolton eventuelt har å si, mens republikanerne er ditto nervøse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.