– Mange advokater og toppfirmaer vil representere meg i Russland-saken … ikke tro på «Fake News»-narrativet om at det er vanskelig å finne en advokat som vil ta saken. Berømmelse og formue vil ALDRI bli avslått av advokater, selv om noen har motstridende oppdrag, skriver Trump i en Twitter-melding søndag.

Trumps mistet denne uken John Dowd som advokat i den pågående Russland-etterforskningen. Dowd, som ledet advokatteamet til presidenten, skal ha trukket seg fordi presidenten stadig ignorerte hans råd, skrev New York Times i forrige uke.

Interessekonflikt

Avgangen ble bekreftet av både Dowd en av de andre advokatene på Trumps Russland-team, Jay Sekulow.

Trump har samtidig forsøkt å få veteranadvokaten Joseph diGenova med på sitt team. Men ifølge CNN har hans advokatpartner og kone, Victoria Toensing, potensielt motstridende oppdrag i forbindelse med Russland-etterforskningen, på grunn av klienter som har vært en del av spesialetterforsker Robert Muellers undersøkelser.

Ifølge CNN har også Toensing vært aktuell som advokat for Trump.

– Det er en pågående gjennomgåelse av potensielle interessekonflikter, sa Sekulow i en uttalelse til CNN fredag.

– Urettferdig

Trump skriver selv på Twitter at han er veldig fornøyd med sitt eksisterende advokatteam.

– Problemet er at en ny advokat eller et nytt advokatfirma vil måtte bruke mange måneder på å komme inn i saken (hvis ikke bare for å kunne fakturere mer), noe som er urettferdig for vårt flotte land, skriver Trump, før han nok en gang understreker at det ikke har vært en sammensvergelse.

Også i Det hvite hus har det vært utskiftninger i løpet av uken. Trump byttet i løpet av uken ut sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster, med den tidligere FN-ambassadøren John Bolton.

Trump har i helgen oppholdt seg på sitt feriested Mar-a-Lago i Florida. Dermed var han utenbys da den helgens store marsj mot våpenloven ble avholdt i Washington, D.C. lørdag. Trump har ikke kommentert marsjen.

Han står også overfor en ny potensiell mediestorm søndag. Søndag kveld amerikansk tid skal nemlig CBS-programmet «60 minutes» etter planen sende sitt eksklusive intervju med pornoskuespilleren Stormy Daniels, som sier hun hadde et forhold med presidenten i 2006.(Vilkår)