Beslutningen ble tatt av Det hvite hus' stabssjef John Kelly i forrige uke, skriver TV-kanalen CNN. Både Kushner og flere andre rådgivere i Det hvite hus må nå klare seg med en lavere sikkerhetsklarering. Det betyr at de ikke lenger vil få tilgang til de aller hemmeligste amerikanske statshemmelighetene.

To kilder bekrefter meldingen i amerikanske medier, men vil ikke stå fram, ettersom opplysninger om sikkerhetsklareringer også er gradert.

Skaper tvil om maktposisjon

Kushner, som er gift med trumps datter Ivanka, godtar angivelig beslutningen og vil ikke be om spesialtillatelse fra presidenten. Kelly har tidligere forsikret at Kushner vil kunne fortsette som rådgiver også uten den høyeste sikkerhetsklareringen, skriver nettstedet Politico.

Kushners nedgradering skaper likevel tvil om hans fortsatte maktposisjon i Det hvite hus og jobben med å forsøke å forhandle fram en fredsavtale mellom Israel og palestinerne. Tidligere Midtøsten-forhandler Aaron David Miller sier Kushner kan miste troverdighet blant partene.

– De vet at han ikke kan lese om dem, og det er umulig å vite hva du ikke vet, sier Miller.(Vilkår)

Donald Trump foreslår at lærerene skal utstyres med våpen
Flere av de pårørende og overlevende etter skolemassakeren på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida var tilstede i Det hvite hus da USAs president Donald Trump kom med forlag om at lærerene burde utstyres med våpen.
01:44
Publisert: