Kraftsalven er utenom det vanlige selv på Trumps Twitter-konto, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Når du gir en sprø, gråtende taper en mulighet, og gir henne en jobb i Det hvite hus, så funket det rett og slett ikke. Godt jobbet av general Kelly som kjapt ga den bikkja sparken, skriver presidenten.

Newman hadde tidligere en stilling i Det hvite hus, og hun har kommet med krass kritikk av Trump og hans regjering etter at hun mistet jobben. Hun har skrevet en bok om tiden i Det hvite hus som kommer i salg tirsdag.

Newman har selv fått mye kritikk for å ha gjort et lydopptak da Trumps stabssjef John Kelly sa henne opp. Dette skal ha skjedd i det såkalte Situation Room i Det hvite hus, hvor det er strengt forbudt å ha med seg elektronisk utstyr.

Trumps valgkampmedarbeidere gikk tirsdag til voldgiftssak mot Newman, ifølge en kilde i valgkampteamet. Bakgrunnen er at hun skal ha brutt en konfidensialitets-avtale hun inngikk i 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Ledelsesfag er på det verste oppskrifter på hvordan man skal oppføre seg som en psykopat
Fag versus ledelse var tema på «endelig» med DNs kommentator Eva Grinde under Arendalsuka, med blant andre Eric Nævdal fra Frisch-senteret og tidligere SSB-sjef Christine Meyer.
01:33
Publisert: