John Legere er en sjelden fugl i amerikansk næringsliv. Han har bygget opp mobilselskapet T-Mobile, som er blitt en arg konkurrent til gigantene AT&T og Verizon. T-Mobile er det raskest voksende mobilselskapet i USA.

Aksjekursen er nesten tredoblet på fem år. AT&T og Verizon har steget med 11 og 18 prosent i perioden. Legere har konsekvent kalt konkurrentene AT&T og Verizon som «Dum» og «Dummere», etter den klassiske komedien fra 1994 om de to tullingene som sliter med iq-en.

Konkurrentene har truet med å saksøke T-Mobile og Legere personlig etter utallige utspill siden han ble innsatt som toppsjef i 2012. Han laget en parodi av Verizons logo med alternative slagord i annonser og sammenlignet AT&Ts konsernsjef med Batmans erkerival.

Ikke som andre toppsjefer

Arbeidsantrekket er som regel en rosa t-skjorte, som inngår i firmaprofilen, og motorsykkeljakker. Han er svært populær hos ansatte og kunder for sin svært ukonvensjonelle fremtreden.

– Jeg er åpenbart forskjellig fra den vanlige konsernsjefen, sa Legere til Wall Street Journal tidligere i høst.

Næringslivsavisen karakteriserte John Legere som «næringslivets mest nådeløse bokser» i en profil. Nå kan han få sitt livs match.

Legere er aktuell til å ta over som konsernsjef for oppstartsselskapet WeWork, ifølge CNBC og Wall Street Journal. Ved kapitaltilførselen i vinter ble WeWork verdsatt til 47 milliarder dollar. Amerikanske finansinstitusjoner mente verdien kunne havne på over det dobbelte.

– Jeg tror han kan ta jobben. Han liker en crazy utfordring. Jeg trodde WeWork var på vei mot avgrunnen før jeg hørte dette. Jeg har tro på WeWork med Legere der. Han kan lykkes med WeWork, sier professor Jeffrey Sonnenfield ved Yale School of Management til CNBC.

Den planlagte børsnoteringen av WeWork kollapset. Konsernsjef Adam Neumann forlot selskapet med en fallskjerm verdt rundt 17 milliarder kroner. Det japanske investeringsselskapet Softbank har tatt kontrollen og tilført selskapet 9,5 milliarder dollar.

«John Legere kan være nøyaktig den typen leder WeWork trenger. Han bringer med seg mye av eksentrisiteten og karismaen som opprinnelig ble verdsatt om den sparkede grunnleggeren, men uten hodepine og ansvar. Legere liker en utfordring. WeWork er den ultimate utfordringen», skriver Bloomberg.

– En svindler

Softbank kontrollerer også det amerikanske mobilselskapet Sprint, som er i ferd med å fusjonere med T-Mobile i en fusjon verdt 26 milliarder dollar.

Sprints tidligere toppsjef Marcelo Claure er WeWorks midlertidige styreformann og ønsker å ansette Legere som ny toppsjef i WeWork, ifølge CNBC og Wall Street Journal.

De to har en lang forhistorie. I mange år provoserte og fornærmet de hverandre på pressekonferanser, resultatfremleggelser og sosiale medier. Legere beskyldte Sprint for å kopiere T-Mobiles strategier for å ta kunder på det amerikanske markedet.

«Det tar fem minutter å kopiere og lime inn. Det tar lengre å bygge et solid nettverk», skrev Lege på Twitter i 2016.

Han fikk tilsvar fra Claure.

«Du er virkelig en svindler. Ingen tvil. Lykke til», skrev den daværende Sprint-sjefen.

De to skal ha funnet tonen det siste året og er i ferd med å fullføre fusjonen mellom de to mobilselskapene – ledet av japanske Softbank, hvor Claure sitter i ledelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.