Den britiske statsministeren var fredag hos dronning Elizabeth, som formelt ga ham oppdraget med å danne en ny regjering. Deretter dro Johnson til Downing Street nr. 10 der han holdt en tale utenfor den berømte døren.

– På mandag vil vi i Westminster danne et nytt parlament, og jeg er stolt over å kunne si at noen av medlemmene av vår nye regjering – en folkets regjering – kommer fra valgkretser der det ikke har vært valgt en konservativ på 100 år, sa han og lovte samtidig å ikke svikte den tilliten som velgerne har vist ham og hans parti.

Han lovte også å lytte til de som er mot brexit og å lede «en inkluderende regjering for hele nasjonen».

– Jeg oppfordrer alle til å legge stridighetene bak seg og la sårene leges, sa han.

De konservative gjorde et brakvalg torsdag og fikk med sine 365 mandater et solid flertall i Parlamentet. Det er det største flertallet partiet har hatt siden Margaret Thatchers valgseier i 1987.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.