Det var den konservative parlamentarikeren Sir Oliver Letwin som formelt ba Bercow om tillatelse til å holde en hastedebatt i henhold til Underhusets regelverk.

Dette er en debattform som normalt ikke fører frem til noe formelt vedtak, men tirsdag vil den handle om å ta kontroll over dagsordenen for neste dag. Målet er altså å kunne legge frem et lovforslag onsdag for å nekte Johnson å ta Storbritannia ut av EU uten en avtale.

Letwin hadde inntil tre minutter til å argumentere for sin søknad, men brukte bare en brøkdel av tiden. Bercow, som i likhet med de øvrige tilstedeværende var godt forberedt på spørsmålet, ga raskt sitt tilsagn. Han spurte deretter om det var støtte i forsamlingen og fant at det var mer enn nok til å åpne for en tre timer lang debatt tirsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.