Den ene av dem var en 17 år gammel gutt som døde på stedet, mens den andre var en lege som befant seg i boligfelt inne på ambassadens område. Legen døde som følge av skadene på sykehuset like etter midnatt.

En israeler ble såret i hendelsen som fant sted i nabolaget Rabiyeh i Jordans hovedstad Amman søndag.

Tilstanden er alvorlig for israeleren, opplyser lokale myndigheter.

Uklare omstendigheter

Omstendighetene rundt hendelsen er uklare, men flere jordanere skal ha kommet til ambassaden for å utføre snekkerarbeid.

Lokale medier melder at en krangel brøt ut mellom jordaneren og israeleren inne på ambassaden, og at dette endte med at jordaneren ble skutt to ganger i skulderen og israeleren knivstukket i brystet.

Det jordanske utenriksdepartementet har ikke uttalt seg om den dramatiske hendelsen søndag.

Spent situasjon

Hendelsen skjer i en tid der situasjonen i regionen er svært spent. Bakgrunnen er at Israel har installert metalldetektorer på Haram al-Sharif, også kjent som Tempelhøyden, i Jerusalem. Området er hellig både for jøder og muslimer. Tiltakene ble innført etter et angrep der to israelske politifolk ble drept.

Det er Jordan som har overoppsyn med moskeene på Tempelhøyden i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem, og mange muslimer reagerer derfor på at Israel kontrollerer adgangen til stedet.

Fredag demonstrerte flere tusen jordanere mot Israel i Amman.(Vilkår)