– Han må ha fått hjelp på et tidspunkt. Kanskje han var helt eksepsjonell og jobbet ut alt dette alene, men det er vanskelig å tro. Det er bare å legge to og to sammen, sa sheriff Joseph Lombardo under en pressekonferanse onsdag kveld.

På spørsmål om det er funnet bevis for at Stephen Paddock planla å slippe levende fra angrepet i Las Vegas 1. oktober, svarte Lombardo ja. Han ønsket imidlertid ikke å gå nærmere inn på hvilke beviser det er snakk om.

Paddock leide også et hotellrom på Ogden Hotel i Las Vegas fra 22. til 25. september. Også der pågikk det da en musikkfestival, men det er uklart om 64-åringen opprinnelig planla å gjennomføre en massakre under denne.

58 mennesker ble drept da Paddock åpnet ild fra hotellrommet sitt i 32. etasje i Mandalay Bay Hotel and Casino søndag kveld, før han deretter tok sitt eget liv.

489 mennesker ble såret i angrepet, og 317 av disse var onsdag utskrevet fra sykehuset.

Kjæresten nekter kjennskap til massakreplanen

Paddocks kjæreste bekrefter at hun fikk en flybillett til Filippinene og 100.000 dollar før massakren, men nekter å ha kjent til drapsplanen hans.

– Jeg kjente Stephen Paddock som en snill, omsorgsfull og stille mann. Jeg elsket ham, og jeg håpet på en fredelig fremtid sammen med ham. Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sier Marilou Danleys via sin advokat Matthew Lombard.

62 år gamle Danley, som er australsk statsborger og født på Filippinene, har vært en viktig brikke i etterforskernes jobb med å finne Paddocks motiv for masseskytingen.

– Bekymret

Danley opplyser at hun i midten av september fikk en flybillett til Filippinene av Paddock og at han overraskende overførte 100.000 dollar, nærmere 800.000 kroner til henne mens hun var der.

– For over to uker siden sa Stephen til meg at han hadde funnet en billig billett til meg til Filippinene for å besøke familien min. Jeg gledet meg til å dra hjem for å se dem. Mens jeg var der, overførte han penger han sa var til meg for å kjøpe et hus, forteller hun.

– Jeg var takknemlig, men jeg var bekymret for at turen hjem og pengene til huset var en måte å slå opp med meg på. Det slo meg aldri at han planla å utføre vold mot noen, heter det i uttalelsen fra henne.(Vilkår)

Se trailer: Hva vil folk si
02:00
Publisert: