Den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina, samt sanksjonene som er blitt innført, gjør at Jotun har besluttet å stanse virksomheten i Russland på ubestemt tid.

Det melder selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

– Vi har vært etablert i Russland lenge. Vi har et godt team og en moderne fabrikk i landet. Ut fra en totalvurdering, finner vi det både riktig og nødvendig å stenge virksomheten, sier Jotuns konsernsjef Morten Fon i meldingen.

– Jotun er dypt bekymret for de humanitære konsekvensene av den pågående krisen, fortsetter han.

Jotun har vært etablert i Russland siden 1989, og har hatt egen produksjon der siden 2017. Med mer enn 300 ansatte i landet, står Russland for mellom 2 og 3 prosent av konsernets samlede omsetning.

Jotun-anlegg i St. Petersburgs Leningrad-region, Russia.
Jotun-anlegg i St. Petersburgs Leningrad-region, Russia. (Foto: Sergej Grachev)

Jotun har hverken en juridisk enhet eller fysiske anlegg i Ukraina, skriver selskapet. Selskapet har imidlertid fire ansatte i landet. Sikkerheten til medarbeiderne i Ukraina og Russland er nå Jotuns hovedprioritet, heter det i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.