Den første bomben eksploderte i den fullsatte Mar Gerges-kirken i Tanta nord for Egypts hovedstad Kairo, midt under messen palmesøndag.

Egypts helsedepartement opplyser at 25 mennesker er bekreftet døde og at 71 sårede er sendt til sykehus etter eksplosjonen i kirken.

Selvmordsbomber

Den egyptiske TV-stasjonen CBS viser bilder inne fra kirken, der et stort antall mennesker står samlet rundt livløse og tildekkede mennesker.

Det er uklart om bomben lå skjult i kirken, eller om den ble utløst av en selvmordsbomber.

Får timer senere slo en selvmordsbomber til utenfor St. Markus-katedralen i Alexandria, der overhodet for den koptiske kirken i Egypt, pave Tawadros II, holdt messe.

Egyptiske myndigheter bekrefter at minst elleve mennesker ble drept og over 30 såret i selvmordsaksjonen i Alexandria.

Økt spenning

De koptisk kristne utgjør rundt 10 prosent av befolkningen og er Egypts største minoritet.

Spenningen mellom kopterne og den muslimske majoriteten har økt siden pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i juni i 2013.

Søndagens bombe i Tanta er det siste av en rekke angrep rettet mot den kristne minoriteten i landet og kommer få uker før pave Frans skal besøke Egypt.

Paven kondolerer

Paven var raskt ute med å fordømme terroraksjonene og sendte sine kondolanser til sin «bror, pave Tawadros, den koptiske kirke og hele den skjøre, egyptiske nasjonen».

– La oss be for ofrene for angrepene som dessverre fant sted i dag, heter det i en uttalelse fra paven.

Pave Frans ber videre «Gud om å omvende hjertene til dem som sprer terror, vold og død, og også hjertene til dem som produserer våpen og driver våpenhandel».

IS-avlegger

I desember ble 27 mennesker drept og over 30 såret da en selvmordsbomber slo til mot Sankt Markus-katedralen i Kairo.

En lokal avlegger av den ytterliggående islamistgruppen IS påtok seg ansvaret for terroraksjonen i desember, og IS tar i en kunngjøring også på seg ansvaret for søndagens to bomber.

– Skvadroner fra Den islamske staten gjennomførte angrepene mot to kirker i Tanta og Alexandria, heter det i kunngjøringen som er formidlet av den ytterliggående islamistgruppens nettsted Amaq.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På frontlinjen i kampen om Mosul
Irakisk politi løpet for livet når de forsøker å sikre området utenfor jernbanestasjonen Garage Baghdad. Den norsk-brasilianske fotografen André Liohn fulgte de paramilitære politistyrkene i kampene for å jage IS ut av Mosul. OBS: Sterke bilder
01:53
Publisert: