Statsadvokaten i New York anklager ExxonMobil for holde tilbake dokumentasjon om hvordan selskapet har kommunisert sin holdning til klimaendringer med investorer, skriver The Wall Street Journal mandag. 

Blant annet skal ExxonMobil ikke ha fortalt myndighetene at tidligere Exxon-sjef, USAs nåværende utenriksminister Rex Tillerson, brukte aliaset «wayne.tracker@exxonmobil.com» for å diskutere risikohåndtering knyttet til klimaendringer, fremgår det av rettspapirer.

Statsadvokaten holder ExxonMobil under lupen for å se om oljeselskapet har ført investorer og publikum bak lyset i klimadebatten. Spørsmålet er om Exxon har gitt feilaktige opplysninger omkring sin forståelse av hvordan klimaendringene vil påvirke selskapet.

Tillerson skal ha benyttet pseudonymet «Wayne Tracker» fra minst 2008 til 2015 i slike diskusjoner, ifølge statsadvokaten.

«Til tross for selskapets tilfeldige produksjon av omkring 60 dokumenter som har 'Wayne Trackers'-epostadresse, har ikke Exxon eller dets rådgivere noen gang offentliggjort at denne separate epost-kontoen var et verktøy for Tillersons relevante kommunikasjon i Exxon», skriver statsadvokatens kontor til New Yorks Høyesterett.

Exxon skal ha overlevert over 2,5 millioner sider med dokumentasjon på statsadvokatens forespørsler, og vil forsvare seg mot anklagene i retten, påpeker WSJ. Selskapet erkjenner at den aktuelle epostadressen finnes i Exxons epostsystem.

«Den ble etablert for sikker og rask kommunikasjon mellom utvalgte ledere og den tidligere styrelederen for et bredt utvalg av forretningsmessige tema», heter det i en kommentar fra Exxon

Statsadvokaten i New York i samarbeid med det amerikanske finanstilsynet SEC gransker også hvordan Exxon verdsetter sine eiendeler i et stadig mer klima-regulert marked.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Åtte nordmenn venter på Super-Ferrari
Før den er vist frem skal åtte nordmenn ha skrevet kontrakt på Ferraris nye 812 Superfast.
00:38
Publisert: