En marmorplakett med navnene til Marx og hans familie, som er monumentets eldste og skjøreste del, er gjentatte ganger blitt slått med en stump gjenstand, sier Ian Dungavell, som driver fondet som har ansvar for gravplassen.

Skadene ble oppdaget mandag.

Karl Marx' navn er blitt spesielt rammet, så det ser ikke ut som tilfeldig hærverk, det ser ut som et målrettet angrep mot Marx, sier Dungavell, som leder Friends of Highgate Cemetery Trust.

Plaketten på gravstøtten var skadet i det som mistenkes for å ha vært et hammerangrep.
Plaketten på gravstøtten var skadet i det som mistenkes for å ha vært et hammerangrep. (Foto: Peter Nicholls/Reuters/NTB Scanpix)

Den revolusjonære tyske filosofen flyttet til London i 1849 og bodde i den britiske hovedstaden resten av sitt liv. Han døde 64 år gammel i 1883.

Granittmonumentet over ham nord i London er over 3,5 meter høyt og har en bronsebyste av Marx øverst. Det ble finansiert av det britiske kommunistpartiet i 1956. Marmorplaketten som nå er blitt skadet, kommer fra den originale, enklere graven.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Camilla Stoltenberg: –Er forventet at kjønnsforskjellene vil fortsette å øke de neste 20 årene. Her er ett av tiltakene hun vil ty til for å bekjempe utviklingen
01:50
Publisert: