George Conway har i skarpe ordelag kritisert president Donald J. Trump, altså hans kones sjef, og stilt spørsmål ved presidentens mentale skikkethet. Conway, som er en merittert jurist og advokat, har vært trofast republikaner i årevis.

President Trump viker sjelden unna en konflikt, i hvert fall ikke på Twitter, og tar uenigheten et skritt videre inn i ekteparet Conways privatsfære.

Trump kaller George Conway blant annet «ektemannen fra helvete» og «Mr. Kellyanne Conway», og påstår at han er sjalu på konens suksess.

George Conways kontante og korte svar er: «Du. Er. Gal». Han endret dette litt senere til det ironiske «Presidenten i USA».

I et brev som nå er publisert, kommer det frem at George Conway avslo et jobbtilbud i Trump-administrasjonen, i justisdepartementet. Ikke som Trump hevder, at han ikke ville gi ham en jobb. I avslagssbrevet til Trump datert 31. mai 2017 skriver Conway dog at han og konen Kellyanne fortsatt støtter presidenten, og at de vil fortsette med dette utenfor administrasjonen.

Conway opplyser at han for alvor fikk øynene opp for at Trump er uskikket og inkompetent til å være president etter å ha lest denne artikkelen i Rolling Stone i april 2017, altså kort tid etter at Trump ble president, om narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Sjefen for Trumps valgkamporganisasjon for 2020, Brad Parscale, kom tidligere denne uken med lignende angrep på George Conway.

Spørsmålet halve Washington nå stiller seg er om presidentens seniorrådgiver Kellyanne Conway kan leve med denne konflikten, og om hun vil stille seg bak mannen eller sjefen. Hun har så langt nektet å snakke om saken.

Konspiratorikerne på sin side mener dette er en oppkonstruert konflikt, rigget for å skape støy og ta oppmerksomheten bort fra andre saker, som den kommende Mueller-rapporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.