Det var den svenske avisen Di Digital som først omtalte saken.

Ken Howery grunnla betalingstjenesten Paypal i 1998 sammen med blant annet Peter Thiel, kjent som en tidlig investor i Facebook.

Nå har Howery blitt bekreftet som USAs nye ambassadør til Sverige, knapt et år etter at han ble nominert av president Donald Trump. Avgjørelsen ble bekreftet under en høring i Senatet i den amerikanske Kongressen tirsdag.

Paypal-gründeren tar over ambassadørposten fra Pamela Tremont, som i april i år ble utnevnt til midlertidig ambassadør.

Den amerikanske ambassadeboligen i Sverige heter Villa Åkerlund og ligger i hovedstaden Stockholm.

«En ære»

I en Twitter-melding skriver Howery at han er «beæret over å ha blitt bekreftet av Senatet». – En ambassadørjobb er en stilling som bygger på tillit og ære. Jeg vil etterstrebe å gjøre mitt beste, skriver han.

I en senatshøring i mai uttalte Howery at han vil jobbe før å styrke det økonomiske båndet mellom Sverige og USA.

Dessuten trakk han frem Stockholm som et senter for teknologiutvikling.

– Etter Silicon Valley er Stockholm hjemstedet til nest flest teknologiselskaper som er verdsatt til over én milliard dollar. Det gjør at potensial for ytterligere samarbeid er meget godt, sa han ifølge transkriberingen av høringen.

Da Ebay kjøpte Paypal i 2002, var Howery business-partner med Tesla-gründer Elon Musk, som på den tiden var med i ledelsen i Paypal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.