Tollen som EU-landene stiller seg bak, vil være på 25 prosent og rettes mot utvalgte amerikanske produkter. Tollen vil ramme amerikansk eksport til en verdi på opptil 2,8 milliarder euro. Verdenshandelsorganisasjon (WTO) er orientert om beslutningen.

– Medlemslandene har i dag enstemmig gitt sin støtte til EU-kommisjonens plan om å innføre tiltak for å utjevne ubalansen som USAs toll på stål og aluminium medfører, sier en kilde i EU-kommisjonen til NTB.

Vedkommende legger til at tollen blir innført i løpet av «de kommende dagene», men andre kilder opplyser at innføringen vil skje først i begynnelsen av juli.

Vedtaket er ennå ikke offentlig kunngjort.

Vil ramme ikoniske amerikanske produkter

EUs toll mot USA vil ramme ikoniske amerikanske produkter som Harley Davidson-motorsykler, Levis-bukser og whisky.

Listen ble utformet allerede i mars da Trump kunngjorde at han ville innføre toll på 25 prosent på import av europeisk stål og 10 prosent på europeisk aluminium. Trumps toll rammer også import av stål og aluminium fra Canada og Mexico. USAs to naboland har også varslet toll for å ramme amerikanske produkter som gjengjeldelsestiltak.

IMF advarer Trump

Det internasjonale pengefondet (IMF) advarer torsdag Trump i å føre en aggressiv handelspolitikk, ifølge nyhetsbyrået AFP. IMF viser til at det å innføre toll og ekspansive skattekutt i en tid der amerikansk økonomi er voksende kan være en risiko for hele verdensøkonomien.

IMF mener USAs toll vil skade verdensøkonomiens vekst og at det vil føre til at flere land gjengjelder med lignende innføringer.

– USA og dets handelspartnere bør jobbe konstruktivt sammen for å redusere handelsbarrièrer og løse handels- og investeringsuenigheter uten å bruke toll, mener IMF. (Vilkår)

- To modeller falt i havet og tre ble sendt til pumping
Ronnie Ottem lever av å lage fester for andre. Her er festfikserens beste råd for å lage den perfekte sommerfesten.
01:38 Min
Publisert: