Nyhetsbyrået Bloomberg siterte mandag kilder som hevdet at Kim har reist på sin første utenlandstur som Nord-Koreas leder.

Samtidig meldte japanske medier at et nordkoreansk tog ankom Beijing med et enormt sikkerhetsoppbud. Toget skulle ligne det Kim Jong-uns far, Kim Jong-il, brukte på utenlandsreiser da han var Nord-Koreas leder.

Tegn til avspenning

Nyheten er verken bekreftet eller avkreftet fra offisielt hold. Tirsdag melder nyhetsbyrået AP at en kolonne med biler og sikkerhetsvakter ankom pensjonat Diaoyutai, hvor flere nordkoreanske ledere tidligere har holdt til. Bilder viser at kinesisk politi har stengt av veien inn til pensjonatet.

Den siste måneden har det vært en rekke tegn til avspenning mellom Nord-Korea, USA og Sør-Korea. USAs president Donald Trump har sagt seg villig til å møte Kim, og sørkoreanske myndigheter har opplyst at Kim har vært villig til å diskutere atomnedrustning.

Regjeringen i Japan mener det er sanksjoner og internasjonalt press som nå har gjort Nord-Korea villig til å forhandle. Til tross for at det ikke er meldt om et planlagt statsbesøk mellom Nord-Korea og Kina, er sistnevnte den viktigste støttespilleren det lukkede regimet har.(Vilkår)

Norsk finanstopp hjalp HBO med serien Billions: - Virkeligheten slår fantasien
Sesong 3 av den populære serien om finans- og makteliten i New York har premiere mandag, og det er én spesiell grunn til at den slår ekstra godt an hos den norske finansmannen Peter Warren
04:59
Publisert: