– Potensialet er FANTASTISK, en stor mulighet, nesten uten like i historien, for min venn Kim Jong-un. Vi vil finne det ut veldig snart – veldig interessant!, skriver Trump i karakteristisk stil på Twitter.

Trump hyller også vertslandet Vietnam og sier det blomstrer som få andre steder på jorden.

– Nord-Korea vil være likedan, og det veldig fort, med atomnedrustning.

Kort møte på tomannshånd

Ett av Trumps mål med toppmøtet i Hanoi er å overbevise Kim Jong-un til å gi opp Nord-Koreas atomvåpenprogram i bytte mot et normalisert forhold til USA og den mulige økonomiske veksten som følger med en slik normalisering.

Toppmøtet i Vietnam, som kommer åtte måneder etter at de to lederne møttes for første gang i Singapore, innledes med et kort møte på tomannshånd onsdag. Deretter blir det en «sosial middag» sammen med de nærmeste rådgiverne, opplyser Det hvite hus. Etter planen skal møtet vare i to dager.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Færre studenter enn før tør å rekke opp hånden
01:40
Publisert: