– Forhandlingene har ikke brutt sammen, men dette er heller en normal vending i forhandlingene mellom de to landene, sier Liu til kinesiske medier.

– Begge parter er enige om å møte igjen i Beijing i fremtiden, sier han, uten å spesifisere dato.

Uttalelsene kommer kort tid etter at USAs president Donald Trump ba om en ytterligere tolløkning på gjenværende kinesiske varer, under et døgn etter at USA økte toll på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar. Kina har lovet mottiltak.

Den planlagte tolløkningen er på kinesiske varer til en verdi av 300 milliarder dollar. Dette er varer som fra før av ikke er utsatt for toll.

– Presidenten ba oss om å iverksette en prosess for tolløkning på så å si alt av gjenværende importvarer fra Kina, bekrefter USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer i en uttalelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.