Kina avviser at handelsforhandlingene med USA står i fare og er klare for å løse flokene, fastslår talsperson Gao Feng for det kinesiske næringsdepartementet.

Finansmarkedene har de siste dagene svingt i takt med de sprikende meldingene om hvordan forhandlingene går.

Noen har sitert kilder på at handelsavtalen skal være klar mot slutten av året, mens andre har vært skeptiske til slike anslag.

Gao omtalte slike meldinger som upålitelige rykter.

Det er 18 måneder siden USAs president Donald Trump påførte Kina straffetoll på flere milliarder dollar, noe som førte til det som er blitt omtalt som en handelskrig.

Trump har uttalt at han ønsket å signere en midlertidig avtale med Kinas president Xi Jinping på et toppmøte som skulle bli avholdt i Chile i november, men som ble avlyst som følge av protestene i landet.

USA og Kina har den siste tiden også vært i munnhuggeri om andre spørsmål enn økonomi.

Et lovforslaget som ble vedtatt i Kongressen i USA som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, er blitt møtt med raseri i Kina, som har bedt president Trump om å ikke undertegne lovforslaget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.