Den statlige avisen siterte mandag deler av utkastet til revidert privatrettslig lovgiving for den kinesiske familiepolitikken, som har vært svært omstridt i flere tiår. Ord som «familieplanlegging» er fjernet og finnes ikke i det hele tatt i den nye lovteksten. Det blir også slutt på bøter, tvangsaborter og sterilisering som virkemidler mot dem som allerede har fått maksimalt tillatt antall barn, som per i dag er to, noe som tyder på at forbud mot å få mer enn to barn kan bli fjernet.

Kina endret i 2015 loven om at par bare kunne få ett barn hver, ettbarnspolitikken, til at de kunne få to barn. Håpet var å snu en tendens som om få år vil føre til en omfattende eldrebølge, men i januar i år viste tall at selv om kinesiske par nå får lov til å få to barn, sank fødselsraten i Kina i 2017.

Innført i 1979

I utkastet til nye regler står det ikke eksplisitt at tobarnspolitikken skrotes, og det angis ikke noe maksimalt antall barn man kan få eller om man kan få så mange barn man vil.

Utkastet skal diskuteres i Folkekongressens stående komité denne uken og nye regler for Kinas innbyggere skal ferdigstilles innen 2020.

Kommunistpartiet innførte ettbarnspolitikken i 1979 i et forsøk på å begrense befolkningsveksten i landet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Oljeprisen er det mange som tabber seg ut på
Oljetoppene på oljemessen bedyrer at nedturen ikke er glemt, selv om pengene fosser inn.
01:38
Publisert: