Hovedindeksen ved Shanghai-børsen gjorde et byks på nesten to prosent da handelen startet mandag morgen. Shanghai-indeksen har ligget stabilt på dagens nivå siden etterdønningene fra den første pandemibølgen våren 2020 på rundt 3400.

Som i det meste av verden har det vært store bevegelser ved børsene i Asia i år. Nikkei-indeksen ved Tokyo-børsen har falt med over 7,5 prosent siden nyttår. Nikkei-indeksen falt med 1,2 prosent den første handelstimen mandag morgen, men har stabilisert seg.

Kinesisk berg-og-dalbane

Resultatsesongen i Kina starter nå – et par uker etter at de amerikanske, europeiske og japanske selskaper begynte å legge frem sine resultater for fjorårets siste kvartal. De kinesiske selskapene bekrefter ikke nøyaktig når resultatene fremlegges.

Alibaba skal legge frem resultater på mandag, ifølge finanskalenderen hos investing.com. Dette er ikke bekreftet av selskapet.

«Den kinesiske teknologigiganten har vært gjennom en berg-og-dalbane gjennom hele 2021 etter at myndighetene startet med en serie bransjeomfattende reguleringer da aksjekursen lå på 225 dollar», skriver markedsanalytiker Hebe Chen hos IG i Australia i en rapport.

Desentralisert internett, sa du? Dette er Web3
Tek-verdenen er opptatt av web3 og alle mulighetene der, men hva er egentlig web3? Bloombergs Nicole Sy og Zheping Huang forklarer.
03:09
Publisert:

Aksjekursen falt med over fire prosent mandag morgen og har vært nede på 115 dollar ved Hongkong-børsen. Dette er det laveste nivået siden mai 2017.

Aksjekursen er mer enn halvert på ett år og over 60 prosent lavere siden oktober 2020, da Alibaba var verdt over 850 milliarder dollar. Aksjonærverdier for 500 milliarder dollar (4400 milliarder kroner) har forsvunnet for investorer som satt på aksjer før turbulensen startet i oktober 2020.

Dette er dobbelt så mye som hva som gikk tapt etter Meta-kollapsen i USA i forrige uke etter at Facebook-eieren la frem svake resultater.

Laster opp aksjer

Forventningene til det kinesiske internettselskapet er svært lave etter turbulensen i Kina det siste året. Internasjonale finansinstitusjoner har kuttet kursmålene jevnlig.

Fortsatt ligger kursmålene skyhøyt over dagens nivå. Mizuho-analytiker James Lee er sist ute med å senke kursmålet fra 215 dollar til 180 dollar.

Alibaba har rundt 70 milliarder dollar i kontanter i balansen – over en femtedel av børsverdien på 330 milliarder dollar.

Mizuho og Citibank har kuttet kursmålene, men har en klar kjøpsanbefaling på selskapet. Av 54 analytikere som følger selskapet har 42 en kjøpsanbefaling, ifølge Wall Street Journal. Ingen anbefaler å selge på dagens kursnivå på under 120 dollar.

IG spør om aksjekursen begynner å bli for lav til å kunne bli ignorert. Charlie Munger, som er den mangeårige kompanjongen til Warren Buffett, har lastet opp aksjer i Alibaba via investeringsselskapet Daily Journal.

Ifølge Seeking Alpha skal Munger ha doblet posisjonen både i tredje kvartal 2021 og igjen i fjerde kvartal. 27,6 prosent av porteføljen hos Daily Journal var Alibaba-aksjer ved nyttår.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.