Myndighetene i Beijing tar nå grep for å takle byens massive smog-problem. Den siste tiden har forurensningsnivået i storbyen vært 24 ganger høyere enn Verdens helseorganisasjons (WHO) grenseverdi.

Skal slukke grillen

Nå skal en ny miljøpolitistyrke etableres, ifølge CNN.com. Det er Bejings ordfører Cai Qi som står i spissen for initiativet som skal bidra til bedre luftkvalitet allerede i 2017.

Det nye miljøpolitiet skal blant annet slå ned på åpen grilling, søppelbrenning og brenning av biomasse.

Problemet med luftforurensning strekker seg lenger enn Beijing. Hele 24 byer er blitt gitt «red alerts» den siste tiden. Rødt er det høyeste nivået på forurensningsskalaen som blir brukt i Kina, ifølge CNN.com.

10.000 bileiere straffet

Når luftforurensingen er så høy stenges bedrifter og fabrikker, samt at sterkt forurensende biler forbys å kjøre på veiene.

Det kinesiske miljøverndepartementet har straffet flere enn 500 kinesiske selskaper og rundt 10.000 bileiere for brudd på forurensningslovene, ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Det er blitt utstedt bøter for rundt 35 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ny oljeminister mener «Det grønne skiftet» er et tomt begrep