Den amerikanske presidenten kom med sin siste salve mot Kina før helgen, da han sa at både Kina og EU sikrer seg handelsfordeler ved å manipulere sin valuta. Han la til at han er innstilt på å legge toll på alt som kommer fra Kina til USA.

Under en daglig presseorientering mandag avviste det kinesiske utenriksdepartementet beskyldningene fra Trump og sa at verdien av den kinesiske yuan er bestemt av markedskreftene.

– Kina har ikke noe ønske om å fremme eksporten og få konkurransefortrinn gjennom devaluering av sin valuta, sa departementets talsmann Geng Shuang.

Men selv om Kina lar markedet spille en viss rolle i fastsettelsen av verdien på sin yuan, er det viden kjent at myndighetene kun lar den svinge mellom trange grenser og ofte griper inn for å holde kursen stabil.

Denne praksisen har i mange år utløst kritikk fra amerikansk hold, og det er den Trumps viderefører med sine verbale spark.

– På oss virker det som Trump er innstilt på handskrig. Det er ikke noe vi ønsker, men vi er ikke redd for det heller. Kina vil kjempe når det er nødvendig. Trusler og trakassering virker ikke på det kinesiske folk, sa talsmannen.(Vilkår)

På Kjøkkenbenken: Hackit
Mathia Steinbru viser hvordan man bruker en Hackit.
00:55
Publisert: