Den kinesiske eksporten falt med 9,9 prosent og importen var 7,5 prosent lavere i desember sammenlignet med samme måned i fjor.

– Kinas eksport falt det meste på årsbasis siden nedstengningen i Wuhan tidlig i 2020. Med avtagende vekst utenfor Kina kan eksporten fortsette å falle frem til midten av året, skriver makroøkonom Zichun Huang hos Capital Economics i en rapport.

Analyse- og rådgivningsselskapet viser til at importen har holdt seg bedre og at denne vil ta seg opp om kort tid med gjenåpningen av Kina.

For hele 2022 økte eksporten med 7,7 prosent og importen var 1,1 prosent høyere. Kina fikk et overskudd på handelsbalansen på 877,6 milliarder dollar for 2022 og 78 milliarder dollar i desember, ifølge China Customs. Handelen med omverdenen har aldri vært høyere i et år.

«Den raske tilpasningen i Kina om å lære seg å leve med covid-19, sammen med bred politisk støtte, vil sørge for en kraftig oppgang i den innenlandske etterspørselen, noe som vil løfte importen», skriver analytikeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.